onsdag den 30. juli 2014

Syltetiden er over os




Syltetiden er over os.......


Opskrift på grund syltelage, som kan bruges til alle syltninger:

1,5 liter eddike
1,3 kilo sukker
2 styk skærmdild
4 spsk hel sort peber
2 spsk hel gul sennep
4 styk nelliker
4 styk stjerneanis
10 styk hel allehånde
300 gram perleløg
1 styk hel peberrod
Flydende atamon
  










Drueagurker skylles og prikkes med en gaffel.
lægges herefter i saltlage i minimum 24 timer og henstår tildækket og koldt.

Saltlagen laves af 500 gram fint salt og 8 liter vand som røres sammen indtil saltet er opløst.






Almindelige rødbeder kan erstattes med gule beder som vist på billedet. smagen er nogenlunden den samme, men de gule beder er meget flotte, også til salater og evt lune som tilbehør




Asier er en glemt grønsag, som jeg synes er fantastisk til syltning. Jeg husker selv som barn at få den serveret til frokosten. 
Jeg vælger at tørsalte asierne et par timer før jeg lægger dem i kogende syltelage. Det er samme fremgangsmåde som når man laver agurkesalat


De færdigsyltede gule beder er et smukt syn. 






Det er fantastisk hyggeligt at sylte sammen med sine børn. Så værdsætter de det også mere.
Vi brugte ca 2 x 2 timer på at sylte ialt 15 store glas. Det er helt sikkert tiden værd, samt billigere end at købe det færdigt. 










Du kan finde flere opskrifter på www.rasmuskjaer.dk
Her er der også mine andre menuer til catering og kokkeskoler
Rasmus@rasmuskjaer.dk