torsdag den 3. maj 2012

Louise Nimb 02.05.2012

Der er ingen tvivl om, at Allan Poulsen har fået lov at overtage roret fra en af de bedste københavner kokke vi har.

Nimb har sadlet om og efter Thomas Herman, er restauranten genåbnet som Louise Nimb.

Indretningen denne aften (dag 2 !) var ret neutral. Man savnede helt klart noget dekoration eller blomster.

Der er ingen tvivl om at de lige skal ha lov at finde deres stil derinde, men de har så også kunne øve sig i en måned hvis ikke mere.

Man kan vælge a la carte med priser op til 500,- for en hovedret og så menuen som er 8 retter for lige over 1100,- pr person. 2 vin menuer kan vælges. Vi gik All In!



Først en hav af snacks


Asparges med ramsløgs creme. Lidt kedelig asparges. Man havde foretrukket hovedet.


Østers creme med perler, urter og grøn olie. smagte fint og rent uden at sparke benene væk under os.


 Lun krabbe i kartoffel. Igen manglede der smag og vildskab.


Røgede kartofler serveret under klokke med creme og hakkede chips. Sjov ide.


Stenbiderrogn med østers smørsauce. Ikke mange laver den bedre. Det skulle vise sig at der også indgik stenbiderrogn i forretten, hvilket vi syntes var underligt.


Ristet brød med ramsløgs mayo og Skvalderkål. Fint og sjovt. Dog uden at sparke røv.


Kalvetatar i hønse gele. En fræk udgave. Mener at Allan serverede en hotdog engang med samme ingredienser. Smagte godt, men geléen var tør og sad fast i ganen.



Aftenens bedste snack: kalvebrissel paneret i flæskesvær. Smagte suverent. Anrettet på en frisk enebærgren. Super godt.


Det var snacks. man fandt pludselig ud af at den hvidvin vi havde fået som apperitif istedet for champagne også var vinen til forretten, hvorfor man måtte trylle lidt. Ikke super skarp tjener arbejde. Virkede også flere gange som om at der var for mange som gerne ville bestemme på gulvet.


Første forret. Stenbiderrogn (igen) med runde bånd af glas kål og rygeost. Glaskålen var frosset og stadig frosne da vi fik dem. smagte ikke af noget som helst. Tallerkensmækkerne kunne heller ikke gøre det.


Syltet torsk med urter og ved bordet overhældt med tyk og fed smørsauce mættet med rogn. Super ret.


Asparges med en lag af hønsevelouté. kniv skarp anretning. Fjordrejerne fik jeg ikke. Tåler ikke rå skaldyr. Var de mon rå?? En kraftig og super sauce med perler og karse lagt på ved bordet.



brændt salat under en røget creme a la hollandaise. Vidst lavet på røget ål. Små danske kartofler (igen) med ærter og spinat.
Vinvalg helt skævt : Riesling Spätlese, Rheingau, G V Kanitz 2001

Sommelien sagde at det afhang af sødmen i ærterne om vinen passede..... Kunne man smag ærterne inden gæsterne ankom...måske bare mig...


Terrin af confiteret gris med morkler og brændt porre. en sauce blendet med salvie.
Osten Havgus var lagt over retten og smeltede ned over kød og porre. Ikke et lykkeligt ægteskab i min bog.


Frikadelle og sort hummer med løg og persille puré.
En lidt kedelig kødbolle m lidt hummer i. Glaseret med reduceret glace. brændte løg og spring løg var kolde og uinteressante. ikke en hovedret i en menu til 1200,- efter min smag.


Første dessert. En mousse af persillerod med chips og olie. Meget sjov anretning. Det er åbenbart det nye sort, at lave grønsager i desserten. Blir nu aldrig min bedste ven.


Sidste servering: Pære med gran granité og hasselnød støv. En creme tilsmagt med citrontimian.


Det blev en lang aften. Ikke mindst fordi der var ret meget ventetid mellem retterne. Serveringen og køkkenet skal selvfølgelig ha lov at lære hinanden at kende, og dette fornemmede man tydeligt denne aften.

Vi var et stykke fra Hermans sidste aften, men med lidt justeringer, kører bussen igen.

I øvrigt kan den interesserede læser se, hvad Ole Troelsø fik ud af aftenen. Vil tro at det bliver anmeldt i Børsen på Fredag.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar